22.9.2013

Uutisia

20.5.2024
Valonkantajat-single nostettiin 
Radio Suomen soittolistalle!Anna Kokkonen MTV3 Huomenta Suomessa ma 29.4.2024 klo 9.50

Haastattelu ja Valonkantajat-singlen esitys!

26.4.2024

Uusi single "Valonkantajat" on julkaistu! Sävellys, sanat ja tuotanto: Anna Kokkonen

kuva: Tiia Öhman / graafinen suunnittelu: Jani Snellman

Anna Kokkoselle herkkyys on supervoima vaikeinakin aikoina – Kevätaurinkoa luokseen kutsuva “Valonkantajat” nyt ulkona!Palkittu laulaja-lauluntekijä Anna Kokkonen on julkaissut uuden singlen tänään perjantaina 26. huhtikuuta. Valonkantajat vie kuulijan sumun läpi häikäisevän kirkkaalle tähtitaivaalle. Kyseessä on unenomainen mutta menevä popkappale, jossa pohditaan ihmisenä olemista, herkkyyttä ja omia voimavaroja. Kokkosta inspiroi, kuinka raskaita kokemuksia kohdanneet ihmiset saattavat olla niitä sydämellisimpiä ja valoisimpia tyyppejä. Mistä tuo voima kumpuaa? 


Alun perin kirjoitin biisin siitä, kuinka rakentaa särkynyt ihminen takaisin ehjäksi. Olin tuolloin tosi epävarma omasta musiikistani, ja omakustanneartistiksi ryhtyminen ja tyhjän päälle hyppääminen pelotti. Olin kutsunut bänditreenit koolle, jotta harjoiteltaisiin tulevan albumin äänityksiä varten. Mitä jos tämä onkin virhe, eikä levynteossa olisikaan järkeä? Tapahtui kuitenkin jotain taianomaista, ja uudet biisit heräsivät eloon! Sain bändikavereiden avulla takaisin uskon omaan musiikkiin. Kotimatkalla olin kuin eri ihminen ja päätin, ettei Valonkantajat-kappaleessa oleva henkilö olekaan rikkinäinen, vaan särkyneen kuoren alta loistaa valo ja timanttinen sydän”, Kokkonen avaa taustoja.


Henkeäsalpaavan eteerisesti soljuvassa kappaleessa on kuultavissa artistille tyypillisiä vaikutteita niin elokuvamusiikista kuin stadionrockistakin. Kyseessä on neljäs ennakkolohkaisu syksyllä 2024 julkaistavalta levyltä. Tuleva vitosalbumi kantaa nimeä Kadonneet taivaankappaleet, joka on lainaus Valonkantajat-singlen tekstistä.


Uudella levyllä on jälleen mukana myös Kokkosen yhtye, jossa soittavat sielukkaat huippumuusikot Jani Snellman (Poets of the Fall), Heikki Selamo (VIRTA), Marja Ahlsved (Mahls), Niklas Ahlsved (mm. Jaakko Laitinen ja Väärä raha) ja Seidi Guzejev (mm. Pyhimys). Albumilla vierailee myös sellisti-toimittaja Janica Pörhönen.


Musiikkinsa tuotannosta vastaavan Kokkosen oikeana kätenä toimii jälleen miksaaja Ville Alajuuma. “Olen suunnattoman kiitollinen, että Ville lähti taas messiin. Olen vuosien varrella ehtinyt herkistyä aivan kyyneliin, kun Ville on tehnyt niin hienoa jälkeä tai pelastanut pulasta”, artisti kertoo kaksikon yli 10 vuoden mittaisesta yhteistyöstä.


Kokkosen musiikki on saanut paljon radiosoittoa jo vuosikymmenen ajan, ja viimeisimmät omakustanteena julkaistut singlet ovat myös soineet ahkerasti kotimaisilla radiokanavilla. Marraskuussa julkaistu Hollywoodin hylkäämä rakkausleffa nousi muun muassa Radio Suomen ja Aito Iskelmän soittolistoille, ja se onkin ollut kevään soitetuimpia kappaleita Radio Suomella. Artistille myönnettiin vuonna 2021 Kullervo Linna -palkinto ansioistaan kotimaisen viihdemusiikin tekijänä."Hollywoodin hylkäämä rakkausleffa" 
Radio Suomen ja Aito Iskelmän soittolistoille!


3.11.2023

Uusi single!
"HOLLYWOODIN HYLKÄÄMÄ RAKKAUSLEFFA" 
LEHDISTÖTIEDOTE:

Anna Kokkosen uusi single on raikas nostalgiatrippi trendien muutoksista – “Hollywoodin hylkäämä rakkausleffa” nyt ulkona!Palkittu laulaja-lauluntekijä Anna Kokkonen on julkaissut uuden singlen ja musiikkivideon tänään perjantaina 3. marraskuuta. Hollywoodin hylkäämä rakkausleffa on hilpeä mutta ajatuksia herättävä kupletti alati muuttuvasta kulttuurimaailmasta, jossa kaikki yrittävät osua ajan hermoon. Miksi jokin ilmiö nousee trendikkääksi? Entä keitä ovatkaan tämän ajan hulivilit? Kuitenkin loppujen lopuksi niin trendit kuin mainekin taitavat menettää merkityksensä sen suurimman – eli rakkauden – edessä. Kun jokin juttu todella kolahtaa, kaikki mahdolliset rajat ja esteet väistyvät.


“Katsoin vanhoja mustavalkoisia elokuvia ja minuun teki vaikutuksen tapa, jolla ihmiset huomioivat niissä toisiaan. Hahmoissa oli jotain sellaista unohdettua karismaa ja arvokkuutta, jollaista harvemmin enää näkee nykyleffoissa. Vanhemmilta sukupolvilta löytyy usein myös sellaista jonkinlaista hyvyyttä, jonka perinnettä olisi mielestäni tärkeää ylläpitää. Aloin pohtia, mikä saakaan erilaiset ilmiöt pääsemään milloinkin pinnalle – miksi jokin on coolia ja jokin toinen ei? Entä mistä tunnistaa aitouden?”, Kokkonen avaa. 


“Samalla tuli käsiteltyä myös omia hylätyksi tulemisen kokemuksia. Musiikki on auttanut minua nousemaan syvistä vesistä useammassakin tilanteessa, joten se on siksikin erityisen tärkeä ja henkilökohtainen osa minua. Musiikin julkaiseminen vaatii minulta paljon rohkeutta, sillä asetan samalla koko sydämeni mahdollisen arvostelun ja joskus myös hylätyksi tulemisen kohteeksi. Se on välillä satuttanut kovastikin. Mutta jos yksikin kuulija saa musiikistani sen arvokkaan kokemuksen, jonka itse olen saanut, uhraus on sen arvoista”, artisti jatkaa.


Kappaleen musiikkivideo on myös julkaistu tänään artistin YouTube-kanavalla. Videolla nähdään muun muassa katkelmia Toivo Särkän ohjaamasta Suomi-filmistä Katupeilin takana (1949), jossa näyttelevät Eeva-Kaarina Volanen ja Matti Ranin. Kokkosen tänään julkaisema kappale onkin saanut inspiraatiota myös 15 vuoden takaisesta lyhyestä kohtaamisesta kyseisessä elokuvassakin esiintyneen Raninin kanssa. “Hänen karismansa oli ohimenevässä hetkessäkin niin valtava, että hän jätti ventovieraallekin lämmön ja välittämisen tunteen läsnäolollaan”, Kokkonen muistelee.


Musiikillaan monet hurmannut Kokkonen tunnetaan rohkeana oman tiensä kulkijana. Kappaleidensa lisäksi hän vastaa itse myös musiikkinsa tuotannosta. Artisti yhdistelee raikkaaseen poppiin muun muassa elokuvallisia sävyjä ja folkia. Kokkoselle myönnettiin vuonna 2021 Kullervo Linna -palkinto ansioistaan kotimaisen viihdemusiikin tekijänä.


Artistin lohtua säteilevää musiikkia on kuultu useilla radiokanavilla kuten Radio Suomella ja Aito Iskelmällä. Hollywoodin hylkäämä rakkausleffa -kappale on toinen ennakkomaistiainen artistin tulevalta viidenneltä albumilta. Levyltä aiemmin julkaistu ensimmäinen single Tiellä tähtiin on jo ehtinyt ihastuttaa syksyn aikana radioaalloilla. Aiemmasta tuotannosta Radio Suomen listaykkösenä ovat olleet kappaleet Mitä rakkaus on ja Kesän askeleet. Ja löytyypä artistin takataskusta myös vuodelta 2021 Syksyn Sävelen finaalikappale Tuulen tyttö


Uransa aikana Anna Kokkonen on julkaissut albumit Sinua varten (2021), Matkalla kotiin (2019), Toisenlaiset sydämet (2016) ja Salainen puutarha (2014) sekä EP:n Paras aika (2020). Ahkerasti keikkailevan artistin yhtyeessä vaikuttaa muusikoita muun muassa Poets of the Fallista sekä Pyhimyksen livekokoonpanosta. Kokkosen keikat myy Dex Viihde


Uuden singlen julkaisukeikka nähdään tänään perjantaina 3. marraskuuta Helsingin Tonefest Guitar Galleryssa. Loppuunmyyty keikka on osa Intiimit lauluillat -konserttisarjaa, jossa lauluntekijät ovat lähellä ja avoimina. Kokkonen esiintyy yhteiskeikalla Verhot-yhtyeestä tutun Mikko Pietilän kanssa.


Keikat

3.11. Tonefest Guitar Gallery, Helsinki (loppuunmyyty)

25.8.2023
"TIELLÄ TÄHTIIN" JULKAISTU!Viides albumi työn alla! 


26.11.2021

UUSI "SINUA VARTEN" -ALBUMI JULKAISTU!


Sävellykset, sanat ja tuotanto: Anna Kokkonen

”Sinua varten on upea kokonaisuus ilman kompromisseja. Biisit ja tuotanto ovat kohdillaan, ja visuaalinen ilme tukee albumin tunnelmaa kautta linjan. Levyllä ei ole mitään liikaa, eikä mitään liian vähän.”

-Riffi-lehti* * * * *

24.11.2021

ANNA KOKKOSELLE

Kullervo Linna -palkinto!Anna Kokkoselle myönnettiin arvostettu Kullervo
Linna -palkinto hänen ansioistaan kotimaisen viihdemusiikin luomisessa ja sen rikastamisessa. Toinen palkinnon saaja oli iskelmämusiikin esittäjä Saija Tuupanen.

Helsingin Sanomien artikkeli:

Teoston artikkeli:


* * * * *


Anna Kokkonen ja Dex Viihde -ohjelmatoimisto ovat aloittaneet yhteistyön!


Klikkaa kuvaa ja osta liput levynjulkaisukonserttiin Louhisalissa 10.12.2021!Anna Kokkonen on 2021 Syksyn Sävel -finalisti ja yksi Iltalehden lukijoiden suosikeista!

Hän on itse säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut Syksyn Sävelen kilpailukappaleensa Tuulen tyttö.
Maailma on ihana soi Radio Suomen ja Aito Iskelmän soittolistalla!


Kuuntele Anna Kokkosen haastattelu Aito Iskelmä -kanavalla Suplasta:Syksyn sävel -finalistibiisi "Tuulen tyttö" Spotifyssa!
*****


MeNaiset-lehdessä nro 37/21:
*****

Anna Kokkosen "Maailma on ihana" on mukana AITO ISKELMÄ -radiokanavan kilpailussa:
*****
Anna Kokkonen kilpailee Syksyn sävelessä säveltämällään, sanoittamallaan ja tuottamallaan kappaleella Tuulen tyttö ensimmäisessä semifinaalissa 2.10. AltaTV:ssä. Mukana kisassa ovat mm. Eini, Mikko Alatalo, Johanna Pakonen, Kyösti Mäkimattila, Saija Tuupanen ja Joel Hallikainen. Kokkosen kappale valittiin mukaan kilpailuun lähes 300 hakijan joukosta!**********27.8.2021 "MAAILMA ON IHANA" -sinkku on julkaistu!Biisi nostettiin mm. näille listoille:
TERVEISIÄ STUDIOSTA! 4. LEVY TEKEILLÄ. 

UUTTA MUSIIKKIA TULOSSA 2021!